Sporedannende bakterier i mat
Få mer kunnskap om de vanligste sporedannende bakeriene i Bacillus og Clostridie-slekten, hvorfor disse bakteriene kan representere en utfordring i din produksjon og hvordan du kan legge opp dine prosesser for å unngå dette.
De overlever det meste og er tøffere enn de fleste! Oppbygging av sporedannende bakterier i et produksjonsmiljø og utfordringene som følger kan være en hard nøtt å knekke. Hvor kommer disse bakteriene fra, og hvilke farer representerer de for mattryggheten? Hva gjør sporer så resistente og hvilke strategier kan vi bruke for å forhindre eller bli kvitt et sporeproblem?
Dette webinaret passer for deg som ønsker mer kunnskap om bakteriesporer og hvordan du kan hindre at sporedannende bakterier blir en utfordring i egen produksjon.
Etter webinaret er det avsatt 15 minutter til spørsmål. For å sikre at vi får besvart alle spørsmål er maksimalt deltagerantall satt til 30.
Innhold
Del 1:
- Hva er en sporedanner
- Den fantastiske bakteriesporen
- Sporulering – En trygg havn
- Germinering – Ut av dvalen
Del 2
- Sporedannende bakterier i mat
- Bacillus
- Clostridium
Del 3
Hva er utfordringene med sporedannere, og hvordan kan vi bekjempe dem?
Tidspunkt
Neste kursdato er ikke satt. Meld deg på Eurofins Faginfo og få tilsendt invitasjon til kommende kurs. Se aktuelle kurs i vår kurskalender eller velg fra hele vår kursportefølje og sett sammen kurs etter egne behov.
Varighet
2 timer (inkludert spørsmål og svar fra deltakerne)
Kontakt oss for mer informasjon
Food Consulting
Mattrygghetskonsulenter
+47 480 66 771
foodconsulting@ftn.eurofins.com