Mattrygghetskolen - for kvalitetsmedarbeidere i hele verdikjeden!
Mattrygghetskolen KULL 02 - Oppstart våren 2025
Mattrygghet er svært viktig for alle som jobber i matens verdikjede. Som ledende aktør innen mattrygghet, kvalitetskontroll og kvalitetsledelse, lanserer nå Eurofins Food & Feed Testing AS et unikt utdanningstilbud, som forenkler prosessen for arbeidsgivere å utdanne egne medarbeidere.
Formål: Mattrygghetskolen utdanner personell innen mattrygghet, kvalitetskontroll, kvalitetssikring og kvalitetsledelse i næringsmiddelbransjen
Målgruppe: Programmet er for de som ønsker å utvikle seg innen kvalitetsarbeid og mattrygghet. Det er spesialutviklet for bedrifter som investerer i ansattes kompetanse med mål om å styrke virksomhetens mattrygghet. Tilbudet er spesielt rettet mot personer som er engasjert i å jobbe målrettet med forbedringer.
Innhold: Mattrygghetskolen er et dedikert tilbud for dem som ønsker å kontinuerlig utvikle seg innen kvalitetsarbeid og mattrygghet.
Passende stillinger: Kvalitetsmedarbeidere, -koordinatorer og -ledere (og tilsvarende stillinger) vil dra nytte av programmet. Mattrygghetskolen styrker virksomhetens mattrygghet gjennom fokus på kontinuerlig forbedring og kompetanseutvikling
Påmelding - KULL 02
Mattrygghetsskolens første kull ble fulltegnet i rekordfart. Påmelding for KULL 02, med oppstart våren 2025, har nå åpnet.
Påmeldingsfrist: 20. desember - Kun 20 plasser!
Påmelding og praktisk infoKursprogram
Næringsmiddelbransjen har lenge etterlyst et program for å utdanne personell til ulike kvalitetsroller i industrien, nå er det her! Les mer ved å laste ned kursprogram, helt uforpliktende.
Last ned kursprogramEndelig er vi her!
Helt siden 2001, da jeg startet som kvalitetsleder i Stranda Spekemat, har jeg mange ganger ønsket meg et slikt utdanningstilbud. Hvem har ikke kjent på usikkerheten om man er tilstrekkelig oppdatert på eget fagfelt?
I tillegg er det veldig lett å innrømme så lenge etter, at kunnskapen jeg hadde var for dårlig i forhold til jobben jeg skulle utføre! Jeg har i en årrekke brent for å starte et slikt tilbud - som kan trygge andre i deres hverdag, til å bli en effektiv medarbeider som tar gode avgjørelser på veldig viktige områder.
Eirin Schrøder
Leder Mattrygghetsskolen
Kontakt
Tlf: +47 480 66 771
foodconsulting@ftn.eurofins.com
Spesialtilbud
Spesialtilbud for alle aksjonærer i Norsk Kjøtthandel og Fiskerinæringens Innkjøpsselskap (FIAS).
En helhetlig tilnærming
Mattrygghetsskolen er delt inn i tre moduler. Deltakerne vil opparbeide seg en omfattende kompetanse innen mattrygghet og kvalitetsledelse, og være rustet til å bidra til trygg matproduksjon og kvalitetsstyring.
Modul 1 «Kvalitetskontroll» omhandler teoretisk og praktisk opplæring i HACCP og trygg-mat relaterte temaer, samt grundig innføring i aktuelle kvalitetskontroller.
Modul 2 «Kvalitetssikring» tar for seg de vanligste standardene for kvalitet og matsikkerhet. Deltagerne vil få kunnskap og konkrete verktøy for etablering og videreutvikling av kvalitetssystemer i tråd med eksterne og interne krav.
Modul 3 «Kvalitetsledelse» gir deltagerne god forståelse for hva som inngår i rollen som kvalitetsleder. I dette inngår å utvikle policyer, sette ulike kvalitetsmål og gjennomføre tiltak for å nå målene. Deltagerne vil også lære om analyse av rotårsaker og granskning av hendelser. I tillegg vil deltakerne vil få opplæring og trenes i ledelse av kvalitetsavdelingen.
Skreddersydd for næringsmiddelindustrien
Årlig ansettes det over 400 personer til ulike kvalitetsstillinger og -roller i næringsmiddelindustrien. Mange av disse er virksomhetens egne ansatte som kun får intern opplæring. Mattrygghetsskolen er Norges første eksterne utdanningstilbud - skreddersydd for å kunne kvalifisere kandidater til stillinger innen kvalitetsarbeid uten ressurskrevende og omfattende internopplæring. Utdannelsen gir et solid fundament for å utvikle virksomhetens kvalitetsarbeid.
Det vil være et stort fortrinn å ha vitnemål fra Mattrygghetsskolen på din CV!