FSSC 22000 ute i versjon 6
FSSC 22000 er en standard som består av ISO 22000, ISO 22002-x og FSSCs egne tilleggskrav.
I versjon 6, som kom ut april 2023, er det introdusert noen endringer:
- Standarden er oppdatert og inkluderer endringene som er gitt i ISO 22003-1:2022
- Scope har blitt utvidet og inkluderer agenter
- Styrking av kravene i forhold til FNs bærekraftsmål
- Integrasjon av kravene på mattrygghet og mattrygghetskultur.
Nye krav til kvalitetskontroll, avfall og behandling av utstyr - Økt krav rundt tilleggskravene i del 2 (som allergener og miljøovervåkning)
- Endring i krav for sertifiseringsprosessen
- Inkludering av QR-koder på sertifikatet for å forsikre sporbarheten
Les mer om endringene på FSSC 22000 sine nettsider.
Krav til fokus på trygg matkultur øker for hver oppdatering, det er her man legger fundamentet for at bedriften leverer trygg mat hver dag. Når bedriften har fokus på dette kontinuerlig vil dette danne naturlige valg for alle ansatte i bedriften, også når ingen overvåker.
Kurs: Trygg Matkultur
Den oppdaterte standarden omhandler integrasjon av kravene om mattrygghet og mattrygghetskultur. Dersom du ønsker mer kunnskap rundt dette, anbefaler vi vårt kurs i trygg matkultur. Les mer her.
Ønsker din bedrift et bedriftsinternt kurs i trygg mat-kultur, hvordan implementere, vedlikeholde og følge opp at din bedrift har en god utvikling? Ønsker dere et spesialtilpasset opplegg som er kjent for dine ansatte og som kan sette ekstra fokus på identifiserte utfordringer? Ta kontakt med Eurofins Food Consulting, vi er din partner i å bygge en trygg mat-kultur!
Trenger du hjelp i prosessen rundt sertifisering, intern revisjon eller GAP-analyser, ta kontakt med oss i Food Consulting, og så hjelper vi deg videre i prosessen.
Food Consulting
Mattrygghetskonsulenter
+47 480 66 771
foodconsulting@ftn.eurofins.com