PFAS - Nye grenseverdier
Flere næringsmidler har fått grenseverdier for PFAS fra 01.01.2023.
Hva er PFAS?
Hvordan påvirker de nye grenseverdiene deg som produserer næringsmidler?
Velkommen til webinar om PFAS (per- og polyfluoralkylerte stoffer)!
Disse forbindelsene er svært utbredt. Flere av stoffene brytes svært langsomt ned i naturen, hoper seg opp i kroppen og kan være helseskadelige. Det viser seg at næringsmidler kan være en kilde til PFAS.
EFSA har risikovurdert en rekke PFAS-forbindelser, og regelverket med grenseverdier for de 4 PFAS-forbindelsene ble innført fra 1. januar 2023. Grenseverdiene er satt for en rekke grupper næringsmidler: egg, fisk, krepsdyr, muslinger og kjøtt. Dette er de første grenseverdiene, mens ytterligere grenseverdier vurderes for flere næringsmidler, i tillegg er barnemat høyt på fokuslista til EU.
Til dette webinaret har vi med oss vår fagekspert Torbjörn Synnerdahl, fra kompetansenteret vårt i Sverige. Torbjörn har jobbet lenge med PFAS og analysemetoder for å detektere PFAS i ulike matrikser. Han vil ta deg gjennom hva PFAS er, de nye grenseverdiene og hva det vil si for deg som produserer næringsmidler.
Innhold
- Hva er PFAS?
- Hva er de nye grenseverdiene og hva betyr det i praksis?
- Litt om våre erfaringer med risikoprodukter
- Hva er veien videre for - lovgivning, grenseverdier, produkter?
Spørmål og svar
Tidspunkt
Neste kursdato er ikke satt. Meld deg på Eurofins Faginfo og få tilsendt invitasjon til kommende kurs. Se aktuelle kurs i vår kurskalender eller velg fra hele vår kursportefølje og sett sammen kurs etter egne behov.
Les mer om bedriftsinterne modulkurs.
Varighet
1 time (inkludert spørsmål og svar)
Kontakt oss for mer informasjon
Food Consulting
Mattrygghetskonsulenter
+47 480 66 771
foodconsulting@ftn.eurofins.com