JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Mattrygghetsskolen >> MTS-FIAS >> Påmelding-FIAS

Praktisk informasjon og påmelding

Mattrygghetsskolen er et fleksibelt utdanningstilbud som gjør det enkelt for arbeidsgivere å utdanne egne medarbeidere til arbeid med internopplæring, HACCP, risikokartlegging og IK-mat.

Mattrygghetsskolen er en skreddersydd opplæring for kvalitetsmedarbeidere i næringsmiddelindustrien. Utdannelsen går over ett år med oppstart i september måned. Kandidatene er ferdig uteksaminert i juni måned påfølgende år.

Programmet består av tre moduler. Hver modul består av to samlinger hvorav første samling gjennomføres på Teams. Siste samling gjennomføres som en fysisk samling hos Eurofins avd. Moss. Hver modul starter med en forberedende del, som gjennomføres som e-læringskurs. 

All undervisning er obligatorisk. I tillegg til deltagelse på samlinger, er det også krav om bestått e-læringskurs. I tillegg må det påberegnes individuelt arbeid mellom samlingene. Deltagerne må kunne beherske norsk godt - både muntlig og skriftlig, minimum tilsvarende nivå B2.

Kursprogram

Mattrygghetsskolen er delt inn i tre moduler. Deltakerne vil opparbeide seg en omfattende kompetanse innen mattrygghet og kvalitetsledelse, og vil være rustet til å bidra til trygg matproduksjon og kvalitetsstyring.

I modul 1 vil fokuset ligge på næringsmiddelfarer og HACCP. Deltagerne vil få en grundig forståelse av aktuelle kvalitetskontroller, inkludert kjemiske og mikrobiologiske analyser. Gjennom teoretisk og praktisk opplæring vil man kunne bidra effektivt i en HACCP-gruppe, samt utføre kontroller og prøvetaking i produksjonsmiljøer og laboratorier. Modul 1 sørger for oppdatert fagkunnskap innen høyaktuelle områder.

I modul 2 vil fokuset dreie seg mot kvalitetssikring og de vanligste standardene for kvalitet og matsikkerhet. Deltakerne vil lære om revisjon av slike systemer og utvikle ferdigheter som gjør dem i stand til å bidra til oppbygging og videreutvikling av kvalitetsledelsessystemer.

I modul 3 vil deltakerne få inngående kjennskap til kvalitetsledelse. Dette inkluderer utvikling av polycier, fastsettelse av kvalitetsmål og implementering av tiltak for å nå disse målene. Deltakerne vil også lære om analyse av rotårsaker, hendelsesgranskning, HMS og bærekraft. Deltakerne vil få opplæring og trenes i ledelse av kvalitetsavdelingen, og dermed være rustet til å håndtere ulike utfordringer knyttet til trygg matproduksjon og kvalitetsstyring.

Datoer for samlinger (FIAS)

Modul 1:

  • Digital samling: 4.-5. februar
  • Fysisk samling: 4.-5. mars

Modul 2:

  • Digital samling: 2. -3. september
  • Fysisk samling: 30. september – 1. oktober

Modul 3:

  • Digital samling: 28. – 29. oktober
  • Fysisk samling: 25.-26. november

Rabattert pris for alle FIAS' aksjonærer

Mattrygghetsskolen, 3 moduler - ordinær pris 49 990,-

Kursavgiften dekker kursmateriell og lunsj (fysiske samlinger).
Kostnader ifm. reising og/eller overnatting dekkes av den enkelte.

Inkludert i kursavgiften er ett års medlemskap i Eurofins Kvalitetsnettverk.

PÅMELDING

Krav til bestått læringsløp:

  • Obligatorisk oppmøte på digital og fysisk samling
  • Gjennomført og bestått e-læringskurs
  • Innleverte caseoppgaver i henhold til tidsfrister
Last ned kursprogram

Kontakt

Tlf: +47 480 66 771 
foodconsulting@ftn.eurofins.com