JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Food Consulting >> Mattrygghetsskolen >> Læreplan

Læreplan

Mattrygghetsskolen er delt inn i tre moduler. Deltakerne vil opparbeide seg en omfattende kompetanse innen mattrygghet og kvalitetsledelse, og vil være rustet til å bidra til trygg matproduksjon og kvalitetsstyring.

I modul 1 vil fokuset ligge på næringsmiddelfarer og HACCP. Deltagerne vil få en grundig forståelse av aktuelle kvalitetskontroller, inkludert kjemiske og mikrobiologiske analyser. Gjennom teoretisk og praktisk opplæring vil man kunne bidra effektivt i en HACCP-gruppe, samt utføre kontroller og prøvetaking i produksjonsmiljøer og laboratorier. Modul 1 sørger for oppdatert fagkunnskap innen høyaktuelle områder.

I modul 2 vil fokuset dreie seg mot kvalitetssikring og de vanligste standardene for kvalitet og matsikkerhet. Deltakerne vil lære om revisjon av slike systemer og utvikle ferdigheter som gjør dem i stand til å bidra til oppbygging og videreutvikling av kvalitetsledelsessystemer.

I modul 3 vil deltakerne få inngående kjennskap til kvalitetsledelse. Dette inkluderer utvikling av polycier, fastsettelse av kvalitetsmål og implementering av tiltak for å nå disse målene. Deltakerne vil også lære om analyse av rotårsaker, hendelsesgranskning, HMS og bærekraft. Deltakerne vil få opplæring og trenes i ledelse av kvalitetsavdelingen, og dermed være rustet til å håndtere ulike utfordringer knyttet til trygg matproduksjon og kvalitetsstyring.

Multimodal oppbygning - tilpasset fulltidsansatte

Det legges opp til at Mattrygghetsskolen skal kunne gjennomføres ved siden av full jobb. Undervisningen består av består av e-læringskurs, digitale samlinger, samt fysisk samlinger.

Kursprogram

Næringsmiddelbransjen har lenge etterlyst et program for å utdanne personell til ulike kvalitetsroller i industrien, nå er det her!

Last ned kursprogram

Påmelding

Påmelding og praktisk info

Kontakt

Tlf: +47 480 66 771 
foodconsulting@ftn.eurofins.com

Kvalitetskontroll

Modul 1: Kvalitetskontroll

  • Teoretisk og praktisk opplæring i mattrygghet og HACCP
  • Grundig innføring i aktuelle kvalitetskontroller
  • Praktisk demonstrasjon av mikrobiologiske analyser ved vårt laboratorium i Moss

Læringsmål

Etter gjennomført modul 1 vil deltaker ha god oversikt over fagområdet mattrygghet og HACCP. Deltagerne vil ha kunnskap om næringsmiddelfarer og HACCP-prinsipper, samt evnen til å igangsette og utføre aktuelle kvalitetskontroller. De vil også være i stand til å delta som aktive medlemmer i en HACCP-gruppe og utføre kontroller og prøvetaking i produksjonsmiljøer.

Samlinger KULL 02

Modul 1 - Digital samling: 4. - 5. februar

Modul 1 - Fysisk samling: 4. - 5. mars

Kvalitetssikring

Modul 2: Kvalitetssikring

  • Godt grunnlag til arbeid med etablering og videreutvikling av kvalitetssystemer
  • Tilpassing av systemer til interne og eksterne krav
  • Bygger på bransjerelevante standarder
  • Internrevisjon av mattrygghetssystem

Læringsmål

Etter gjennomført modul 2 vil deltagerne ha utvidet forståelse av mattrygghet gjennom kunnskap om de vanligste standardene for kvalitet og trygg mat. De vil ha tilegnet seg nødvendig kompetanse til å utarbeide og videreutvikle virksomhetens kvalitetssystem og ledelsessystem. Deltagerne vil kunne utarbeide slike systemer i forhold til ulike kvalitetsstandarder og kundekrav. I tillegg vil man kunne revidere kvalitetssystemer og være en del av bedriftens revisjonsteam.

Samlinger KULL 02

Modul 2 – Digital samling: 2. - 3. september

Modul 2 – Fysisk samling: 30. september – 1. oktober

Kvalitetsledelse

Modul 3: Kvalitetsledelse

  • Trening i de ulike fasettene i rollen
  • Dypere inn i kvalitet- og HMS-arbeid
  • Inkluderer bærekraftsrapportering

Læringsmål

Etter gjennomført modul 3 vil deltagerne ha en grundig forståelse av alle aspektene innen kvalitetsledelse og HMS-arbeid, inkludert evnen til å utvikle og implementere effektive polycier som er i samsvar med virksomhetens mål. I tillegg vil deltagerne kunne etablere en effektiv struktur for virksomhetens avviks- og reklamasjonshåndtering, samt kunne bruke trending inn mot bedriftens kontinuerlige arbeid for forbedring.

Samlinger KULL 02

Modul 3 – Digital samling: 28. – 29. oktober

Modul 3 – Fysisk samling: 25. – 26. november

Grunnlagt og ledes av de fremste miljøene innen kvalitetskontroll og kvalitetsledelse

Eurofins' Mattrygghetsskolen er utviklet av erfarne kvalitetsledere som har lang erfaring med undervisning og praktisk opplæring. Alle foredragsholderne er spesialister på sitt område, og har selv erfaring fra kvalitetsfunksjoner i næringsmiddelindustrien. Dette sikrer up-to-date kunnskap innen fag, lovgivning og gjeldende standarder.

Eirin Schrøder

Eirin Schrøder

Business Unit Cluster Manager Chemistry

Eirin har lang erfaring med mattrygghet etter mer enn 20 år i bransjen. Eirin har jobbet i ulike produksjonsbedrifter, som for eksempel Stranda Spekemat, Maskinpakking og Orkla Health. Nå jobber Eirin i Eurofins som blant annet leder for avdeling for kjemiske analyser, kursholder, nettverksleder av Eurofins Kvalitetsnettverk og et bransjenettverk mot matkriminalitet og med rådgivning innen ulike tema rundt trygg mat.  

 

 

Erlend Restad

Erlend Restad

Business Unit Manager Food Consulting

Erlend har lang erfaring med norske og internasjonale aktører innen næringsmidler gjennom sitt arbeid som kvalitetsleder i Vitux i over 9 år. Der har han blant annet bygget opp kvalitetssystemet og ledet bedriften til BRC-sertifiseringer i flere år. I Eurofins leder Erlend avdelingen Food Consulting og bistår daglig bedrifter innen mattrygghet og kvalitet gjennom rådgivning og kurs. Erlend er utdannet sivilingeniør i kjemi og bioteknologi fra NTNU.

Espen Lidseth

Espen Lindseth

Quality & HSE advisor, Lead Auditor

Espen Lindseth har 25 års praktisk erfaring innen ledelsessystemer for trygg mat. Han har erfaring både som kvalitetssjef for norske og internasjonale selskaper, og som revisor for akkreditert sertifisering i næringsmiddelindustrien. Han har også mange års erfaring som kurs- og foredragsholder innen fagområdet.

Ragnhild Hals

Ragnhild Hals

Fagkonsulent Mattrygghet

Ragnhild har master i bioteknologi fra NTNU og bistår virksomheter med rådgivning innen mattrygghet med særlig fokus på matkontaktmaterialer. Ragnhild utvikler i tillegg e-læringskurs innen høyaktuelle temaer for kompetanseheving og opplæring for næringsmiddelindustrien. Hun har i tillegg en bachelor i økonomi og administrasjon.

Kursprogram

Næringsmiddelbransjen har lenge etterlyst et program for å utdanne personell til ulike kvalitetsroller i industrien, nå er det her!

Last ned kursprogram