Læreplan
Mattrygghetsskolen er delt inn i tre moduler. Deltakerne vil opparbeide seg en omfattende kompetanse innen mattrygghet og kvalitetsledelse, og vil være rustet til å bidra til trygg matproduksjon og kvalitetsstyring.
I modul 1 vil fokuset ligge på næringsmiddelfarer og HACCP. Deltagerne vil få en grundig forståelse av aktuelle kvalitetskontroller, inkludert kjemiske og mikrobiologiske analyser. Gjennom teoretisk og praktisk opplæring vil man kunne bidra effektivt i en HACCP-gruppe, samt utføre kontroller og prøvetaking i produksjonsmiljøer og laboratorier. Modul 1 sørger for oppdatert fagkunnskap innen høyaktuelle områder.
I modul 2 vil fokuset dreie seg mot kvalitetssikring og de vanligste standardene for kvalitet og matsikkerhet. Deltakerne vil lære om revisjon av slike systemer og utvikle ferdigheter som gjør dem i stand til å bidra til oppbygging og videreutvikling av kvalitetsledelsessystemer.
I modul 3 vil deltakerne få inngående kjennskap til kvalitetsledelse. Dette inkluderer utvikling av polycier, fastsettelse av kvalitetsmål og implementering av tiltak for å nå disse målene. Deltakerne vil også lære om analyse av rotårsaker, hendelsesgranskning, HMS og bærekraft. Deltakerne vil få opplæring og trenes i ledelse av kvalitetsavdelingen, og dermed være rustet til å håndtere ulike utfordringer knyttet til trygg matproduksjon og kvalitetsstyring.
Multimodal oppbygning - tilpasset fulltidsansatte
Det legges opp til at Mattrygghetsskolen skal kunne gjennomføres ved siden av full jobb. Undervisningen består av består av e-læringskurs, digitale samlinger, samt fysisk samlinger.
Kursprogram
Næringsmiddelbransjen har lenge etterlyst et program for å utdanne personell til ulike kvalitetsroller i industrien, nå er det her!
Last ned kursprogramPåmelding
Påmelding og praktisk infoKontakt
Tlf: +47 480 66 771
foodconsulting@ftn.eurofins.com
Modul 1: Kvalitetskontroll
- Teoretisk og praktisk opplæring i mattrygghet og HACCP
- Grundig innføring i aktuelle kvalitetskontroller
- Praktisk demonstrasjon av mikrobiologiske analyser ved vårt laboratorium i Moss
Læringsmål
Etter gjennomført modul 1 vil deltaker ha god oversikt over fagområdet mattrygghet og HACCP. Deltagerne vil ha kunnskap om næringsmiddelfarer og HACCP-prinsipper, samt evnen til å igangsette og utføre aktuelle kvalitetskontroller. De vil også være i stand til å delta som aktive medlemmer i en HACCP-gruppe og utføre kontroller og prøvetaking i produksjonsmiljøer.
Samlinger KULL 02
Modul 1 - Digital samling: 4. - 5. februar
Modul 1 - Fysisk samling: 4. - 5. mars
Modul 2: Kvalitetssikring
- Godt grunnlag til arbeid med etablering og videreutvikling av kvalitetssystemer
- Tilpassing av systemer til interne og eksterne krav
- Bygger på bransjerelevante standarder
- Internrevisjon av mattrygghetssystem
Læringsmål
Etter gjennomført modul 2 vil deltagerne ha utvidet forståelse av mattrygghet gjennom kunnskap om de vanligste standardene for kvalitet og trygg mat. De vil ha tilegnet seg nødvendig kompetanse til å utarbeide og videreutvikle virksomhetens kvalitetssystem og ledelsessystem. Deltagerne vil kunne utarbeide slike systemer i forhold til ulike kvalitetsstandarder og kundekrav. I tillegg vil man kunne revidere kvalitetssystemer og være en del av bedriftens revisjonsteam.
Samlinger KULL 02
Modul 2 – Digital samling: 2. - 3. september
Modul 2 – Fysisk samling: 30. september – 1. oktober
Modul 3: Kvalitetsledelse
- Trening i de ulike fasettene i rollen
- Dypere inn i kvalitet- og HMS-arbeid
- Inkluderer bærekraftsrapportering
Læringsmål
Etter gjennomført modul 3 vil deltagerne ha en grundig forståelse av alle aspektene innen kvalitetsledelse og HMS-arbeid, inkludert evnen til å utvikle og implementere effektive polycier som er i samsvar med virksomhetens mål. I tillegg vil deltagerne kunne etablere en effektiv struktur for virksomhetens avviks- og reklamasjonshåndtering, samt kunne bruke trending inn mot bedriftens kontinuerlige arbeid for forbedring.
Samlinger KULL 02
Modul 3 – Digital samling: 28. – 29. oktober
Modul 3 – Fysisk samling: 25. – 26. november
Grunnlagt og ledes av de fremste miljøene innen kvalitetskontroll og kvalitetsledelse
Eurofins' Mattrygghetsskolen er utviklet av erfarne kvalitetsledere som har lang erfaring med undervisning og praktisk opplæring. Alle foredragsholderne er spesialister på sitt område, og har selv erfaring fra kvalitetsfunksjoner i næringsmiddelindustrien. Dette sikrer up-to-date kunnskap innen fag, lovgivning og gjeldende standarder.
Eirin Schrøder
Business Unit Cluster Manager Chemistry
Eirin har lang erfaring med mattrygghet etter mer enn 20 år i bransjen. Eirin har jobbet i ulike produksjonsbedrifter, som for eksempel Stranda Spekemat, Maskinpakking og Orkla Health. Nå jobber Eirin i Eurofins som blant annet leder for avdeling for kjemiske analyser, kursholder, nettverksleder av Eurofins Kvalitetsnettverk og et bransjenettverk mot matkriminalitet og med rådgivning innen ulike tema rundt trygg mat.
Erlend Restad
Business Unit Manager Food Consulting
Erlend har lang erfaring med norske og internasjonale aktører innen næringsmidler gjennom sitt arbeid som kvalitetsleder i Vitux i over 9 år. Der har han blant annet bygget opp kvalitetssystemet og ledet bedriften til BRC-sertifiseringer i flere år. I Eurofins leder Erlend avdelingen Food Consulting og bistår daglig bedrifter innen mattrygghet og kvalitet gjennom rådgivning og kurs. Erlend er utdannet sivilingeniør i kjemi og bioteknologi fra NTNU.
Espen Lindseth
Quality & HSE advisor, Lead Auditor
Espen Lindseth har 25 års praktisk erfaring innen ledelsessystemer for trygg mat. Han har erfaring både som kvalitetssjef for norske og internasjonale selskaper, og som revisor for akkreditert sertifisering i næringsmiddelindustrien. Han har også mange års erfaring som kurs- og foredragsholder innen fagområdet.
Ragnhild Hals
Fagkonsulent Mattrygghet
Ragnhild har master i bioteknologi fra NTNU og bistår virksomheter med rådgivning innen mattrygghet med særlig fokus på matkontaktmaterialer. Ragnhild utvikler i tillegg e-læringskurs innen høyaktuelle temaer for kompetanseheving og opplæring for næringsmiddelindustrien. Hun har i tillegg en bachelor i økonomi og administrasjon.
Kursprogram
Næringsmiddelbransjen har lenge etterlyst et program for å utdanne personell til ulike kvalitetsroller i industrien, nå er det her!
Last ned kursprogram