JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Food Consulting >> Mattrygghetsskolen >> Læreplan

Mattrygghet i tre moduler

Skreddersydd for næringsmiddelindustrien

For kvalitetsmedarbeidere i hele verdikjeden

Mattrygghetsskolen er et fleksibelt utdanningstilbud som gjør det enkelt for arbeidsgivere å utdanne egne medarbeidere til arbeid med internopplæring, HACCP, risikokartlegging og IK-mat. Deltakerne vil opparbeide seg en omfattende kompetanse innen mattrygghet og kvalitetsledelse, og vil være rustet til å bidra til trygg matproduksjon og kvalitetsstyring.

Et fleksibelt utdanningstilbud - tilpasset fulltidsansatte

Utdannelsen er delt inn i tre moduler og undervisningen består av består av e-læringskurs, digitale samlinger og fysiske samlinger, og er lagt opp til gjennomføring ved siden av full jobb. Hver modul starter med en forberedende del, som kandidaten gjennomfører gjennom e-læringskurs. I tillegg består hver modul av to samlinger hvorav første samling gjennomføres digitalt. Siste samling gjennomføres som en fysisk samling hos Eurofins avd. Moss på Kambo, alternativt sentralt i Oslo.

Krav til bestått læringsløp

  • Obligatorisk oppmøte på digital og fysisk samling
  • Gjennomført og bestått e-læringskurs
  • Innleverte caseoppgaver i henhold til tidsfriste

Påmelding

Påmelding for KULL 03, med oppstart høsten 2025, har åpnet.

Mattrygghetsskolen 10% rabatt: Kr. 44 991,-
Ordinær pris: kr. 49 990,-

Kursavgiften dekker kursmateriell og lunsj (fysiske samlinger). Kostnader ifm. reising og/eller overnatting dekkes av den enkelte.

Kun 20 plasser!

Påmelding

Kursprogram

Næringsmiddelbransjen har lenge etterlyst et program for å utdanne personell til ulike kvalitetsroller i industrien, nå er det her!

Last ned kursprogram
Kvalitetskontroll

Modul 1: Kvalitetskontroll

  • Teoretisk og praktisk opplæring i mattrygghet og HACCP
  • Grundig innføring i aktuelle kvalitetskontroller
  • Praktisk demonstrasjon av mikrobiologiske analyser ved vårt laboratorium i Moss

Læringsmål

Etter gjennomført modul 1 vil deltaker ha god oversikt over fagområdet mattrygghet, næringsmiddelfarer og HACCP. Deltagerne vil få en grundig forståelse av aktuelle kvalitetskontroller, inkludert kjemiske og mikrobiologiske analyser. Gjennom teoretisk og praktisk opplæring vil man kunne bidra effektivt i en HACCP-gruppe, samt utføre kontroller og prøvetaking i produksjonsmiljøer og laboratorier. Modul 1 sørger for oppdatert fagkunnskap innen høyaktuelle områder.

Kvalitetssikring

Modul 2: Kvalitetssikring

  • Godt grunnlag til arbeid med etablering og videreutvikling av kvalitetssystemer
  • Tilpassing av systemer til interne og eksterne krav
  • Bygger på bransjerelevante standarder
  • Internrevisjon av mattrygghetssystem

Læringsmål

Etter gjennomført modul 2 vil deltagerne ha utvidet forståelse av mattrygghet gjennom kunnskap om de vanligste standardene for kvalitet og matsikkerhet. De vil ha tilegnet seg nødvendig kompetanse til å utarbeide og videreutvikle virksomhetens kvalitetssystem og ledelsessystem. Deltagerne vil kunne utarbeide slike systemer i forhold til ulike kvalitetsstandarder og kundekrav. I tillegg vil man kunne revidere kvalitetssystemer og være en del av bedriftens revisjonsteam.

Kvalitetsledelse

Modul 3: Kvalitetsledelse

  • Trening i de ulike fasettene i rollen
  • Dypere inn i kvalitet- og HMS-arbeid
  • Inkluderer bærekraftsrapportering

Læringsmål

Etter gjennomført modul 3 vil deltagerne ha en grundig forståelse av alle aspektene innen kvalitetsledelse og HMS-arbeid. Dette inkluderer utvikling av polycier, fastsettelse av kvalitetsmål og implementering av tiltak for å nå disse målene. Deltakerne vil også lære om analyse av rotårsaker, hendelsesgranskning, HMS og bærekraft. Deltakerne vil få opplæring og trenes i ledelse av kvalitetsavdelingen, og dermed være rustet til å håndtere ulike utfordringer knyttet til trygg matproduksjon og kvalitetsstyring. I tillegg vil deltagerne kunne etablere en effektiv struktur for virksomhetens avviks- og reklamasjonshåndtering, samt kunne bruke trending inn mot bedriftens kontinuerlige arbeid for forbedring.

Tidspunkter for samlinger

KULL 01 - Samlingsoversikt

Modul 1

Del A - E-læring
Selvstudium
Del B - Digital samling
17.-18- sep. 2024
Del C - Fysisk samling
29. - 30. okt. 2025

Modul 2

Del A - E-læring
Selvstudium
Del B - Digital samling
11. - 12. feb. 2025
Del C - Fysisk samling
11. - 12. mars 2025

Modul 3

Del A - E-læring
Selvstudium
Del B - Digital samling
20. - 21. mai 2025
Del C - Fysisk samling
11. - 12. juni 2025

 

KULL 02 - Samlingsoversikt

Modul 1

Del A - E-læring
Selvstudium
Del B - Digital samling
4. - 5. feb. 2025
Del C - Fysisk samling
4. - 5. mars 2025

Modul 2

Del A - E-læring
Selvstudium
Del B - Digital samling
2. - 3. sep. 2025
Del C - Fysisk samling
30. sep. - 1. okt. 2025

Modul 3

Del A - E-læring
Selvstudium
Del B - Digital samling
28. - 29. okt. 2025
Del C - Fysisk samling
25. - 26. nov. 2025
KULL 03 - Samlingsoversikt - STARTER HØSTEN 2025

Modul 1

Del A - E-læring
Selvstudium
Del B - Digital samling
16. - 17- sep. 2025
Del C - Fysisk samling
14. - 15. okt. 2025

Modul 2

Del A - E-læring
Selvstudium
Del B - Digital samling
10. - 11. feb. 2026
Del C - Fysisk samling
10. - 11. mars 2026

Modul 3

Del A - E-læring
Selvstudium
Del B - Digital samling
21. - 22. apr. 2026
Del C - Fysisk samling
9. - 10. juni 2026

Grunnlagt og ledes av de fremste miljøene innen kvalitetskontroll og kvalitetsledelse

Eurofins' Mattrygghetsskolen er utviklet av erfarne kvalitetsledere som har lang erfaring med undervisning og praktisk opplæring. Alle foredragsholderne er spesialister på sitt område, og har selv erfaring fra kvalitetsfunksjoner i næringsmiddelindustrien. Dette sikrer up-to-date kunnskap innen fag, lovgivning og gjeldende standarder.

Eirin Schrøder

Endelig er vi her!

Helt siden 2001, da jeg startet som kvalitetsleder i Stranda Spekemat, har jeg mange ganger ønsket meg et slikt utdanningstilbud. Hvem har ikke kjent på usikkerheten om man er tilstrekkelig oppdatert på eget fagfelt?

I tillegg er det veldig lett å innrømme så lenge etter, at kunnskapen jeg hadde var for dårlig i forhold til jobben jeg skulle utføre! Jeg har i en årrekke brent for å starte et slikt tilbud - som kan trygge andre i deres hverdag, til å bli en effektiv medarbeider som tar gode avgjørelser på veldig viktige områder.

Eirin Schrøder
Leder Mattrygghetsskolen

Eirin Schrøder

Business Unit Cluster Manager Chemistry

Eirin har lang erfaring med mattrygghet etter mer enn 20 år i bransjen. Eirin har jobbet i ulike produksjonsbedrifter, som for eksempel Stranda Spekemat, Maskinpakking og Orkla Health. Nå jobber Eirin i Eurofins som blant annet leder for avdeling for kjemiske analyser, kursholder, nettverksleder av Eurofins Kvalitetsnettverk og et bransjenettverk mot matkriminalitet og med rådgivning innen ulike tema rundt trygg mat.  

Erlend Restad

Erlend Restad

Business Unit Manager Food Consulting

Erlend har lang erfaring med norske og internasjonale aktører innen næringsmidler gjennom sitt arbeid som kvalitetsleder i Vitux i over 9 år. Der har han blant annet bygget opp kvalitetssystemet og ledet bedriften til BRC-sertifiseringer i flere år. I Eurofins leder Erlend avdelingen Food Consulting og bistår daglig bedrifter innen mattrygghet og kvalitet gjennom rådgivning og kurs. Erlend er utdannet sivilingeniør i kjemi og bioteknologi fra NTNU.

Espen Lidseth

Espen Lindseth

Quality & HSE advisor, Lead Auditor

Espen Lindseth har 25 års praktisk erfaring innen ledelsessystemer for trygg mat. Han har erfaring både som kvalitetssjef for norske og internasjonale selskaper, og som revisor for akkreditert sertifisering i næringsmiddelindustrien. Han har også mange års erfaring som kurs- og foredragsholder innen fagområdet.

Ragnhild Hals

Ragnhild Hals

Fagkonsulent Mattrygghet

Ragnhild har master i bioteknologi fra NTNU og bistår virksomheter med rådgivning innen mattrygghet med særlig fokus på matkontaktmaterialer. Ragnhild utvikler i tillegg e-læringskurs innen høyaktuelle temaer for kompetanseheving og opplæring for næringsmiddelindustrien. Hun har i tillegg en bachelor i økonomi og administrasjon.

Elin Hansen

Elin Hansen

Fagkonsulent Mattrygghet

Elin Hansen har en mastergrad i bioteknologi fra NTNU og har bred erfaring innen kvalitetskontroll og mattrygghet. Hun har jobbet i Elopak, Biovotec og TINE, med fokus på HACCP, internrevisjoner og kontinuerlig forbedring. I dag bistår hun kunder med å identifisere forbedringsområder og implementere effektive kvalitetsrutiner.