JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Food Consulting >> E-læring >> Mikrobiologi

E-læring: Grunnleggende mikrobiologi

Grunnleggende mikrobiologi gir grunnleggende kompetanse innen mikrobiologi relatert til mattrygghet. Kurset legger vekt på å bli kjent med oppbygging og egenskaper hos mikroorganismer, samt vekstforhold de er avhengig av for å vokse.

  • Hva er mikroorganismer og hva er risikoen om de får formere seg i maten?
  • Hvordan kan man bekjempe mikroorganismer i matproduksjon og produsere trygg mat?

Dokumentert opplæring

Ved bestått e-læringskurs, vil deltageren kunne laste ned kursbevis som kan benyttes som dokumentasjon for bedriftens internkontroll.

Rapporteringsløsning gir full kontroll og oversikt over gjennomført opplæring i organisasjonen.

Grunnleggende mikrobiologi

Læringsmål

Etter gjennomført kurs vil deltageren ha grunnleggende kunnskap om de mest vanlige mikroorganismene som kan vokse i næringsmidler. Deltageren vil også lære om sykdomsmekanismer og mulige tiltak for å bekjempe mikroorganismene.

Målgruppe

Kurset passer for alle som jobber innen næringsmiddelindustrien , og spesielt deg som jobber med kvalitet, på lab, eller som er en del av HACCP-teamet.

Kurset krever ingen forkunnskaper.

PÅMELDING

Innhold

Modul 1 – Generell mikrobiologi

Modul 2 – Vekstforhold

Modul 3 – Sporedannende bakterier

Modul 4 – Matbåren sykdom

Eksamen

Varighet: Ca. 30 minutter

Kursdeltageren kan ta pause når som
helst i kurset og fullføre på et senere tidspunkt

Food Consulting
Mattrygghetskonsulenter
+47 480 66 771
foodconsulting@ftn.eurofins.com