E-læring: Grunnleggende mikrobiologi
Grunnleggende mikrobiologi gir grunnleggende kompetanse innen mikrobiologi relatert til mattrygghet. Kurset legger vekt på å bli kjent med oppbygging og egenskaper hos mikroorganismer, samt vekstforhold de er avhengig av for å vokse.
- Hva er mikroorganismer og hva er risikoen om de får formere seg i maten?
- Hvordan kan man bekjempe mikroorganismer i matproduksjon og produsere trygg mat?
Dokumentert opplæring
Ved bestått e-læringskurs, vil deltageren kunne laste ned kursbevis som kan benyttes som dokumentasjon for bedriftens internkontroll.
Rapporteringsløsning gir full kontroll og oversikt over gjennomført opplæring i organisasjonen.
Læringsmål
Etter gjennomført kurs vil deltageren ha grunnleggende kunnskap om de mest vanlige mikroorganismene som kan vokse i næringsmidler. Deltageren vil også lære om sykdomsmekanismer og mulige tiltak for å bekjempe mikroorganismene.
Målgruppe
Kurset passer for alle som jobber innen næringsmiddelindustrien , og spesielt deg som jobber med kvalitet, på lab, eller som er en del av HACCP-teamet.
Kurset krever ingen forkunnskaper.
PÅMELDINGInnhold
Modul 1 – Generell mikrobiologi
Modul 2 – Vekstforhold
Modul 3 – Sporedannende bakterier
Modul 4 – Matbåren sykdom
Eksamen
Varighet: Ca. 30 minutter
Kursdeltageren kan ta pause når som
helst i kurset og fullføre på et senere tidspunkt
Food Consulting
Mattrygghetskonsulenter
+47 480 66 771
foodconsulting@ftn.eurofins.com