JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Food Consulting >> E-læring >> Hygiene og trygg matproduksjon

E-læring: Hygiene og trygg matproduksjon

Mattrygghet begynner med kunnskap

Trygg mat starter med gode rutiner og bevissthet hos dem som håndterer den. Dette kurset gir en solid innføring i sentrale prinsipper og krav som må være på plass for å sikre trygg matproduksjon i praksis. Du lærer hva som ligger i begrepene hygiene, internkontroll, HACCP og grunnforutsetninger – og hvordan de henger sammen i det daglige arbeidet med mattrygghet. Kurset gir forståelse for hvordan personlig hygiene, riktig rengjøring og forebygging av kontaminering danner grunnmuren i en velfungerende matproduksjon. Du blir kjent med internkontroll (IK-mat) som verktøy for å dokumentere og følge opp rutiner. Du får også en grunnleggende innføring i HACCP-prinsippene – det systematiske arbeidet med å identifisere og forebygge farer i produksjonen.

Gjennom en praktisk tilnærming og med konkrete eksempler lærer du hvordan grunnforutsetningene legger til rette for en trygg produksjon, og hvordan du som medarbeider aktivt kan bidra til å opprettholde og forbedre mattryggheten.

Hva lærer du i kurset?

Grunnforutsetninger for mattrygghet: Få innsikt i de viktigste forutsetningene som må være på plass for trygg produksjon, som hygiene, rengjøring og skadedyrkontroll

Personlig hygiene: Lær hvordan håndvask, bekledning og adferd bidrar til å hindre kontaminering av matvarer

Forebygging av krysskontaminering: Forstå hvordan du unngår overføring av uønskede mikroorganismer og stoffer mellom råvarer, utstyr og produkter

Rengjøring og vedlikehold: Bli kjent med gode rutiner for renhold og vedlikehold av utstyr og produksjonsmiljø

Internkontroll: Lær hvordan internkontrollsystemet brukes for å dokumentere, følge opp og forbedre hygienerutinene i bedriften

HACCP – en grunnleggende forståelse: Få en innføring i de viktigste prinsippene for fareanalyse og kritisk styring, og hvordan HACCP henger sammen med hygiene og internkontroll

Pris: Kr. 650,- per deltager (eks mva)

Varighet: Ca. 30 minutter

Språk: Norsk

Tilgang: 6 måneder fra påloggingsdato

Kursdeltageren kan ta pause når som
helst i kurset og fullføre på et senere tidspunkt

Påmelding

Inkludert i kurspakke

Dette kurset er også tilgjengelig i kurspakken, Grunnleggende mattrygghet.

Sjekk ut kursprogrammet her

Læringsmål

Etter å ha fullført kurset skal deltageren ha en god forståelse av hva grunnforutsetninger er, og hvilken betydning de har for å sikre en trygg matproduksjon. Deltageren vil lære om sentrale hygienekrav knyttet til personlig hygiene, renhold, produksjonsmiljø og utstyr, og få innsikt i hvordan man kan forebygge kontaminering. Kurset gir også kunnskap om gode rutiner for rengjøring, skadedyrkontroll og vareflyt, samt hvordan disse bidrar til en trygg og effektiv matproduksjon i praksis. Deltageren vil også få kunnskap til å kunne forstå bedriftens risikofaktorer.

Flere ansatte?

Ønsker du kurspakker for flere ansatte? Vi tilbyr bedriftsløsninger og rabatter ved større volum – kontakt oss for mer informasjon.

Food Consulting
Mattrygghetskonsulenter
Tel: 480 66 771
foodconsulting@ftn.eurofins.com


Målgruppe

Kurset passer for alle ansatte som håndterer mat i ett eller flere ledd i matproduksjonen, og gir et nyttig kunnskapsgrunnlag både for nyansatte og for erfarne medarbeidere som trenger en oppfriskning.

Kurset krever ingen forkunnskaper.

Dokumentert opplæring

Ved bestått e-læringskurs, vil deltageren kunne laste ned kursbevis som kan benyttes som dokumentasjon for bedriftens internkontroll.

Rapporteringsløsning gir full kontroll og oversikt over gjennomført opplæring i organisasjonen. 

Innhold

Modul 1 – Hva er hygiene og mattrygghet?

Modul 2 – Internkontroll og HACCP

Modul 3 – Farer

Modul 4 – Grunnforutsetninger

Modul 5 – Temperaturkontroll

Modul 6 – Opplæring

Modul 7 - Produksjonshygiene

Modul 8 - Personlig hygiene

Modul 9 - Utstyr, bygg og skadedyr

Modul 10 - Kvalitets- og sporingsrutiner

Eksamen

Sjekk ut våre kursprogram

To kurspakker – én for deg som vil lære det grunnleggende, én for deg som vil dykke dypere: