JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Food Consulting >> E-læring >> Allergener

E-læring: Allergener

Grunnleggende allergenhåndtering i matproduksjon

Matvareallergier har blitt en stor helserisiko i samfunnet. Selv om kun et fåtall av oss er allergiske, kan en allergisk reaksjon få store konsekvenser.Derfor er det avgjørende at alle som jobber med matproduksjon har god kunnskap om hvordan allergener håndteres riktig. Dette kurset gir deg en grundig og praktisk innføring i hvordan du forebygger krysskontaminering, sikrer korrekt merking og etterlever regelverket for allergenhåndtering.

Hva lærer du i kurset?

Hva er allergener? – Forstå hvilke stoffer som kan utløse allergiske reaksjoner og hvorfor de er farlige.

De 14 merkbare allergenene – Lær hvilke allergener som må merkes i matvarer, i tråd med regelverket.

Forebygging av krysskontaminering – Hvordan du sikrer gode rutiner for å hindre at allergener overføres mellom produkter.

Riktig merking av matvarer – Sørg for at forbrukerne får korrekt og tydelig informasjon om innholdet i maten.

Lover og krav – Bli kjent med gjeldende regelverk og bransjestandarder for allergenhåndtering.

Innhold

Modul 1 – Introduksjon til allergener

Modul 2 – Allergisk reaksjon

Modul 3 – Håndtering av allergener

Modul 4 – Allergenvalidering - renholdskvalifisering

Modul 5 – Merkepliktige allergener i Norge

Modul 6 – Merking av allergener

Modul 7 – Kryssallergi

Eksamen

Læringsmål

Etter gjennomført kurs vil deltageren ha grunnleggende kunnskap om allergener. Du vil kunne indentifisere de vanligste allergenene og forstå hvorfor allergenkontroll og merking av allergener er avgjørende for en trygg matproduksjon. Du vil også få oversikt over gjeldene regelverk og kunne etterleve gode rutiner for å forebygge krysskontaminering.

Målgruppe

Kurset er utviklet for alle som håndterer mat, enten du jobber i produksjon, distribusjon, kvalitetskontroll eller servering. Det kreves ingen forkunnskaper, og kurset gir deg kunnskapen du trenger for å sikre trygg mat for alle – inkludert de med matallergier.

Kurset krever ingen forkunnskaper.

Varighet

Ca. 45-60 minutter

Kursdeltageren kan ta pause når som
helst i kurset og fullføre på et senere tidspunkt

Påmelding

Kontakt

Ønsker du spesifikt tilbud på flere tilganger, kontakt oss for tilbud!

Food Consulting
Mattrygghetskonsulenter
Tel: 480 66 771
foodconsulting@ftn.eurofins.com


Dokumentert opplæring

Ved bestått e-læringskurs, vil deltageren kunne laste ned kursbevis som kan benyttes som dokumentasjon for bedriftens internkontroll.

Rapporteringsløsning gir full kontroll og oversikt over gjennomført opplæring i organisasjonen.