E-læring: Grunnkurs om allergener
Matvareallergier har blitt en stor helserisiko i samfunnet. Selv om kun et fåtall av oss er allergiske, kan en allergisk reaksjon få store konsekvenser.
Få grunnleggende kunnskap om allergener og lær hvorfor det er viktig å ha kontroll med allergener i produksjonsmiljø, storkjøkken og frembud av mat.
Dokumentert opplæring
Ved bestått e-læringskurs, vil deltageren kunne laste ned kursbevis som kan benyttes som dokumentasjon for bedriftens internkontroll.
Rapporteringsløsning gir full kontroll og oversikt over gjennomført opplæring i organisasjonen.
Læringsmål
Etter gjennomført kurs vil deltageren ha kunnskap om allergener, kryssallergi og gjeldende krav knyttet til allergenhåndtering og merking. Deltageren vil bli kjent med konsekvenser ved en allergisk reaksjon og forstå viktigheten med å ha kontroll på allergener i produksjonsmiljø. og få konkrete verktøy til bruk i arbeidshverdagen.
Kurset vil gi deltagerne kunnskap til å forstå bedriftens risikofaktorer knyttet til allergenhåndtering.
Målgruppe
Kurset passer for alle ansatte som håndterer mat i ett eller flere ledd i matproduksjonen.
Kurset krever ingen forkunnskaper.
Kom i gang
Kommer snart! Meld deg på Eurofins Faginfo for å informasjon når kurset er lansert.
Innhold
Modul 1 – Allergener og gjeldende krav
Modul 2 – Allergeneksponering
Modul 3 - Kryssallergi
Modul 4 – Kontroll og merking
Modul 5 – Allergener som verifiserende tiltak
Eksamen
Varighet: Ca. 25 minutter
Kursdeltageren kan ta pause når som
helst i kurset og fullføre på et senere tidspunkt
Food Consulting
Mattrygghetskonsulenter
+47 480 66 771
foodconsulting@ftn.eurofins.com