JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Analyser >> Havbruk >> Matfisk

Matfisk

Sidebar Image

For humant konsum inneholder laks gode fett- og proteinkilder, er lettfordøyelig og har høy konsentrasjon av alle de essensielle aminosyrene. Gjennom kunnskap om hvordan fôret skal komponeres for å oppnå ønskelig sammensetning av oppdrettsfisken, kan en styre fiskens ernæringsverdi. Laks er rik på flerumettede fettsyrer (EPA og DHA), tiamin, riboflavin, niacin, selen, kalium, vitamin D og E. Helseaspektet blir mer og mer synlig i matvarebransjen, og sjømatkunder i blant annet Europa vil ofte kreve å få dokumentert fiskens kjemiske innhold.

Norsk havbruk har strenge dokumentasjonskrav for å forsikre seg om at fisk skal være fri for skadelige stoffer som tungmetaller og organiske gifter. Havbruksbedrifter må forholde seg til myndighetskrav, kundekrav, sertifisering/standardkrav samt gjennomføring av internkontroll.

Som totalleverandør av analysetjenester kan vi dokumentere kvaliteten på fisk gjennom hele produksjonsprosessen fra settefisk til matfisk. 

Et utvalg av våre analyser:

  • Fettsyrer og fettsyresammensetning
  • Proteiner 
  • Aminosyresammensetning  
  • Vitaminer 
  • Mineraler
  • Antioksidanter
  • Kontaminanter, Dioksiner,PCB og Tungmetaller
  • Biogene aminer
  • Medisinrester (Antibiotika, lusemidler etc)