Matfisk
For humant konsum inneholder laks gode fett- og proteinkilder, er lettfordøyelig og har høy konsentrasjon av alle de essensielle aminosyrene. Gjennom kunnskap om hvordan fôret skal komponeres for å oppnå ønskelig sammensetning av oppdrettsfisken, kan en styre fiskens ernæringsverdi. Laks er rik på flerumettede fettsyrer (EPA og DHA), tiamin, riboflavin, niacin, selen, kalium, vitamin D og E. Helseaspektet blir mer og mer synlig i matvarebransjen, og sjømatkunder i blant annet Europa vil ofte kreve å få dokumentert fiskens kjemiske innhold.
Norsk havbruk har strenge dokumentasjonskrav for å forsikre seg om at fisk skal være fri for skadelige stoffer som tungmetaller og organiske gifter. Havbruksbedrifter må forholde seg til myndighetskrav, kundekrav, sertifisering/standardkrav samt gjennomføring av internkontroll.
Som totalleverandør av analysetjenester kan vi dokumentere kvaliteten på fisk gjennom hele produksjonsprosessen fra settefisk til matfisk.
Et utvalg av våre analyser:
-
Fettsyrer og fettsyresammensetning
-
Proteiner
-
Aminosyresammensetning
-
Vitaminer
-
Mineraler
-
Antioksidanter
-
Kontaminanter, Dioksiner,PCB og Tungmetaller
-
Biogene aminer
-
Medisinrester (Antibiotika, lusemidler etc)