JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Analyser >> Genetiske >> Mikrobiomanalyse

Mikrobiomanalyse

Spennende ny teknologi gir merverdi

Mikrobiomet betegner alle mikroorganismer (bakterier og sopp) som finnes i en gitt prøve eller et produkt. Ved hjelp av DNA sekvensering kan vi nå analysere komplekse bakterie- eller soppopulasjoner i f.eks. mat- og miljøprøver. Mikroorganismer kan endre utseende, lukt, tekstur eller farge av en matvare. Med denne metoden kan vi identifisere bakteriene i en råvare, miljøprøve eller ferdig produkt ned til artsnivå og dermed gi et unikt innblikk i mikrofloraen som er tilstede i prøven.

Identifisere mikroorganismer som vokser på en agarskål eller petrifilm Identifisere mikroorganismer som vokser på en agarskål eller petrifilm

Rask identifikasjon av alle mikroorganismer som er tilstede i en blandingskultur på skål eler petrifilm uten tidkrevende og kostbar rendyrkning av enkeltisolater

Kartlegge mikroflora i produkt ved holdbarhetsforsøk Kartlegge mikroflora i produkt ved holdbarhetsforsøk

Mikrobiomanalyse av ferdigvare ved ulike tidsintervaller i et holdbarhetsforsøk gir informasjon om relativt mengdeforhold av mikroorganismer i produktet ved angitt analysetidspunkt

Verktøy i problemløsning ved kvalitetsavvik Verktøy i problemløsning ved kvalitetsavvik

Mikrobiomanalyse av «problem-batch» og «referanse-batch» utføres, og resultatene sammenliknes for å finne årsak til svikt i produktets utseende, lukt, tekstur eller farge.

Identifisere mikroorganismer i en miljøprøve Identifisere mikroorganismer i en miljøprøve

Mikrobiom-analyse av en miljøprøve (Svaber/klut) kan gi svar på hvilke mikroorganismer som er tilstede i et gitt prøvepunkt i produksjonsmiljøet, også mikroorganismer som ikke er dyrkbare ved standard dyrkningsmetoder, for eksempel visse typer psykrofile mikroorganismer.