Mikrobiomanalyse
Spennende ny teknologi gir merverdi
Mikrobiomet betegner alle mikroorganismer (bakterier og sopp) som finnes i en gitt prøve eller et produkt. Ved hjelp av DNA sekvensering kan vi nå analysere komplekse bakterie- eller soppopulasjoner i f.eks. mat- og miljøprøver. Mikroorganismer kan endre utseende, lukt, tekstur eller farge av en matvare. Med denne metoden kan vi identifisere bakteriene i en råvare, miljøprøve eller ferdig produkt ned til artsnivå og dermed gi et unikt innblikk i mikrofloraen som er tilstede i prøven.
Identifisere mikroorganismer som vokser på en agarskål eller petrifilm
Rask identifikasjon av alle mikroorganismer som er tilstede i en blandingskultur på skål eler petrifilm uten tidkrevende og kostbar rendyrkning av enkeltisolater
Kartlegge mikroflora i produkt ved holdbarhetsforsøk
Mikrobiomanalyse av ferdigvare ved ulike tidsintervaller i et holdbarhetsforsøk gir informasjon om relativt mengdeforhold av mikroorganismer i produktet ved angitt analysetidspunkt
Verktøy i problemløsning ved kvalitetsavvik
Mikrobiomanalyse av «problem-batch» og «referanse-batch» utføres, og resultatene sammenliknes for å finne årsak til svikt i produktets utseende, lukt, tekstur eller farge.
Identifisere mikroorganismer i en miljøprøve
Mikrobiom-analyse av en miljøprøve (Svaber/klut) kan gi svar på hvilke mikroorganismer som er tilstede i et gitt prøvepunkt i produksjonsmiljøet, også mikroorganismer som ikke er dyrkbare ved standard dyrkningsmetoder, for eksempel visse typer psykrofile mikroorganismer.