Dyrefôr
Dyrefôr ansees å være et sentralt element i verdikjeden for god, sunn og trygg mat til befolkningen. Fôrblandinger, eller kraftfôr, er komplekse blandinger. Flere ulike ingredienser, med ulik opphav og funksjon, blandes og prosesseres til fôr.
Et fôr skal overholde en rekke kriterier med næringsmessig optimal sammensetning til dyregruppen, hygieniske renhet og lovlige opphav av råvarene. Det kreves kunnskap, erfaring og kompetanse for å håndtere fôrblandinger på en sikker og fornuftig måte.
All fôrproduksjon er lovpålagt å etterleve prinsippene innen HACCP og øvrige bestemmelser i Fôrhygieneforskriften (EC Reg nr. 183/2005) og andre fôrspesifikke regelverk.
Eurofins utfører de fleste analyser tilknyttet en sikker og forsvarlig dyrefôrproduksjon:
- Næringsinnhold/ analytiske bestanddeler
- Tilsetningsstoffer
- Uønskede stoffer
- GMO
- PAP («Processed Animal Protein»)
- Hygienisk kvalitet
- Holdbarhet
Som et naturlig element innen fôrproduksjon, tilbyr også Eurofins ulike analyser tilknyttet forskning og utvikling innen dyrefôr:
- Yttrium
- Analyser på vev og blod
- Genomanalyser av mikrobiota
Eurofins er unike med sin kompetanse og er eneste analysevirksomhet i Norge som har en egen dedikert fôr-gruppe som bistår med riktig analysevalg etter fôr og fôrråvarer. Gruppen er oppdatert på regelverket som omhandler fôr og fôrproduksjon, samt har praktisk erfaring innen produktutvikling, fôroptimering og utforming og design av dyreforsøk. Vi kan dermed, i forlengelsen av analysearbeidet, tilby:
- Hjelp med analysevalg og analysefrekvenser
- Vurdering av prøvetakning og risikovurdering av produksjon
- Foreta undersøkelser og rapportering
- Utforming av forsøksdesign, prøvetakningsprotokoll og prøvehåndtering
Eurofins Food & Feed Testing Norway AS
09450
mat@ftn.eurofins.com