JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Food Consulting >> Mattrygghetsskolen >> MTS-FIAS

Mattrygghetsskolen - for FIAS' aksjonærer

Eget kull for FIAS’ aksjonærer

I mai lanserte Eurofins Food & Feed Testing Mattrygghetsskolen, et unikt utdanningstilbud for alle ansatte i næringsmiddelindustiren, som forenkler prosessen for arbeidsgivere å utdanne egne medarbeidere. Kort tid etter lansering, ble programmet fulltegnet. I samarbeid med FIAS settes det nå opp et parallelt kursprogram rettet mot sjømatindustrien. Alle FIAS' aksjonærer tilbys FIAS rabatt. Les mer her.

Innhold: Mattrygghetskolen er et dedikert tilbud for dem som ønsker å kontinuerlig utvikle seg innen kvalitetsarbeid og mattrygghet. For FIAS kullet vil det være et tydelig fokus på de særskilte problemstillingene man står overfor innen havbruksnæringen. 

Formål: Mattrygghetskolen utdanner personell innen mattrygghet, kvalitetskontroll, kvalitetssikring og kvalitetsledelse i næringsmiddelbransjen

Målgruppe: Programmet er for de som ønsker å utvikle seg innen kvalitetsarbeid og mattrygghet. Det er spesialutviklet for bedrifter som investerer i ansattes kompetanse med mål om å styrke virksomhetens mattrygghet. Tilbudet er spesielt rettet mot personer som er engasjert i å jobbe målrettet med forbedringer.

Passende stillinger: Kvalitetsmedarbeidere, -koordinatorer og -ledere (og tilsvarende stillinger) vil dra nytte av programmet. Mattrygghetskolen styrker virksomhetens mattrygghet gjennom fokus på kontinuerlig forbedring og kompetanseutvikling

En helhetlig tilnærming

Mattrygghetsskolen er delt inn i tre moduler. Deltakerne vil opparbeide seg en omfattende kompetanse innen mattrygghet og kvalitetsledelse, og være rustet til å bidra til trygg matproduksjon og kvalitetsstyring.

Grunnlagt og ledes av de fremste miljøene innen kvalitetskontroll og kvalitetsledelse

Årlig ansettes det over 400 personer til ulike kvalitetsstillinger og -roller i næringsmiddelindustrien. Mange av disse er virksomhetens egne ansatte som kun får intern opplæring. Mattrygghetsskolen er Norges første eksterne utdanningstilbud - skreddersydd for å kunne kvalifisere kandidater til stillinger innen kvalitetsarbeid uten ressurskrevende og omfattende internopplæring. Utdannelsen gir et solid fundament for å utvikle virksomhetens kvalitetsarbeid.

Det vil være et stort fortrinn å ha vitnemål fra Mattrygghetsskolen på din CV!

Skreddersydd utdanningstilbud for FIAS aksjonærer

Mattrygghetsskolens er utviklet av erfarne kvalitetsledere som har lang erfaring med undervisning og praktisk opplæring. Alle foredragsholderne er spesialister på sitt område, og har selv erfaring fra kvalitetsfunksjoner i næringsmiddelindustrien. Dette sikrer up-to-date kunnskap innen fag, lovgivning og gjeldende standarder.

Last ned kursprogram

Spesialpris for FIAS aksjonærer

Første kull ble fort fulltegnet. Nytt kull med rabattert pris for alle FIAS' aksjonærer starter våren 2025.

NB! Begrenset antall plasser

Påmelding og praktisk info

FIAS - Fiskerinæringens Innkjøpsselskap AS

FIAS ble etablert i 1994 av 10 sjømatbedrifter og har i dag 150 aksjonærer og 4 000 handlende bedrifter innen sjømatbransjen. Gjennom fremforhandlede rammeavtaler - i dag vel 80 leverandører - tilbyr FIAS sine aksjonærer prisgunstige avtaler. Avtalene er skreddersydd fiskerinæringens behov og krav, med de beste betingelsene på alt fra kvalitet og pris til kvantumsrabatter og frakt. Med målsetning om langsiktige og bærekraftige avtaler, har flere leverandøravtaler bestått i mer enn 25 år (If skadeforsikring, Telenor, TESS, Norengros m.fl.)

I tillegg til å bistå næringen med å spare tid og penger, er FIAS en non-profit organisasjon og har utbetalt over 30 millioner i lojalitetsbonus til sine aksjonærer de siste 10 år.

FIAS organiserer årlig studietur til Seafood Expo Global i Barcelona. Alle leverandører inviteres til å delta på FIAS-paviljongen på Aquanor og Norfishing.

Les mer om FIAS her

Eirin Schrøder

Eirin Schrøder

Business Unit Cluster Manager Chemistry

Eirin har lang erfaring med mattrygghet etter mer enn 20 år i bransjen. Eirin har jobbet i ulike produksjonsbedrifter, som for eksempel Stranda Spekemat, Maskinpakking og Orkla Health. Nå jobber Eirin i Eurofins som blant annet leder for avdeling for kjemiske analyser, kursholder, nettverksleder av Eurofins Kvalitetsnettverk og et bransjenettverk mot matkriminalitet og med rådgivning innen ulike tema rundt trygg mat.  

Erlend Restad

Erlend Restad

Business Unit Manager Food Consulting

Erlend har lang erfaring med norske og internasjonale aktører innen næringsmidler gjennom sitt arbeid som kvalitetsleder i Vitux i over 9 år. Der har han blant annet bygget opp kvalitetssystemet og ledet bedriften til BRC-sertifiseringer i flere år. I Eurofins leder Erlend avdelingen Food Consulting og bistår daglig bedrifter innen mattrygghet og kvalitet gjennom rådgivning og kurs. Erlend er utdannet sivilingeniør i kjemi og bioteknologi fra NTNU.

Espen Lindseth

Espen Lindseth

Quality & HSE advisor, Lead Auditor

Espen Lindseth har 25 års praktisk erfaring innen ledelsessystemer for trygg mat. Han har erfaring både som kvalitetssjef for norske og internasjonale selskaper, og som revisor for akkreditert sertifisering i næringsmiddelindustrien. Han har også mange års erfaring som kurs- og foredragsholder innen fagområdet.

Ragnhild Hals

Ragnhild Hals

Fagkonsulent Mattrygghet

Ragnhild har master i bioteknologi fra NTNU og bistår virksomheter med rådgivning innen mattrygghet med særlig fokus på matkontaktmaterialer. Ragnhild utvikler i tillegg e-læringskurs innen høyaktuelle temaer for kompetanseheving og opplæring for næringsmiddelindustrien. Hun har i tillegg en bachelor i økonomi og administrasjon.

Kontakt

Tlf: +47 480 66 771 
foodconsulting@ftn.eurofins.com