Se på punktene under for veiledning. Video med veiledning kommer senere.
1. Flasken som brukes heter: MM_FB_91
2. Fyll flasken slik at konserveringsmiddelet ikke renner ut. På bildet nedenfor kan du se konserveringsmiddelet som ligger på bunnen av flasken.
3. Mengde prøve: Ca. 90% av flaskens innhold (450 mL). På bildet nedenfor kan du se at prøven er fylt til flaskens skulder.
For å sikre at vi får med all oljen og fettet i prøven, bruker vi en glassflaske. Glasset fester mindre olje og fett enn plast, og tåler også at vi tilsetter løsemiddel direkte i flasken. Derfor er det viktig at flasken ikke fylles helt opp med vann, men bare til skulderen på flasken. Dette sikrer nøyaktige resultater.
Olje og fett i vann kan være et problem fordi mikroorganismer kan spise opp oljen og fettet. Dette skjer spesielt raskt i en flytende blanding som vann, og kan skade prøvematerialet. Derfor er det nødvendig å tilsette konserveringsmiddel for å unngå dette. I faste prøver som jord, er det mindre kritisk fordi det er vanskeligere for mikroorganismer å nå oljen og fettet.
Ved bruk av flaske med konservering kan vårt laboratorium garantere akkreditering. Hvis det brukes en flaske uten konservering, kan ikke vårt laboratorium garantere at akkrediteringen opprettholdes. Vi tilsetter også Saltsyre (HCL) for å bevare prøven og forhindre endringer i prøvematerialet etter prøveuttak. Les mer om akkrediterte analyser fra oljeutskillere her: Akkrediterte analyser av vann fra oljeutskillere - Eurofins Norge
Trykk på lenken nedenfor for å laste ned HMS databladet.